Correcties & Aanvullingen

Sarkozy

In 'Extremist kun je niet met strafrecht aanpakken' (16 maart, pagina 2) is sprake van de Franse premier Sarkozy. Sarkozy is minister van Binnenlandse Zaken.

Aan de Stegge

Het portret Financieel onafhankelijk van de beoogde nieuwe bestuursvoorzitter van PCM Uitgevers, Ton aan de Stegge (16 maart, pagina 15), vermeldt dat hij geboren is in 1950. Dat was in 1955.

Kinderopvang

In het bericht Meer kinderopvang: niet meer werk vrouw (16 maart, pagina 1) staat dat verplichte kinderopvang door scholen van half acht 's ochtends tot zes uur 's avonds leidt tot 5 procent hogere arbeidsparticipatie van vrouwen, wat betekent dat ongeveer 3.000 vrouwen meer aan het werk gaan. Dit is niet correct. Het CPB meldde dat slechts 5 procent van de vrouwen die gebruikmaken van de verruimde kinderopvang gaat werken. Dit zijn zo'n 3.000 vrouwen, een fractie van een procent op de arbeidsmarkt. De resterende 95 procent van de nieuwe gebruikers van de kinderopvang op school verruilt die voor andere vormen van opvang.

Iraaks parlement

De sunnitische oud-minister Adnan Pachachi waarschuwt in het bericht Iraaks parlement voor het eerst bijeen (16 maart, pagina 5) voor 'vijanden die geen verenigd, sterk, stabiel Iran willen'. Pachachi sprak over vijanden van Irak.