Zwanenzang

Zwanenzang Marjan Luif en Ellen Pieters spelen moeder en dochter in de lunchvoorstelling Zwanezang. Schrijfster Luif liet zich inspireren door de documentaire Grey Gardens uit 1976, over een oude, grimmige moeder en haar opstandige dochter. Hun huis is sterk verwaarloosd, en de vrouwen zijn dat ook. Je ruikt de katten en beschimmelde blikjes. Dit barre realisme vormt de volmaakte achtergrond voor een flink partijtje jennen tussen moeder en dochter. T/m 19 maart (aanvang 12u30) Bellevue Theater, Amsterdam. Inl 020-530 5301 & www.theaterbellevue.nl. Foto Mieke Struik Struik, Mieke

Marjan Luif en Ellen Pieters spelen moeder en dochter in de lunchvoorstelling Zwanezang. Schrijfster Luif liet zich inspireren door de documentaire Grey Gardens uit 1976, over een oude, grimmige moeder en haar opstandige dochter. Hun huis is sterk verwaarloosd, en de vrouwen zijn dat ook. Je ruikt de katten en beschimmelde blikjes. Dit barre realisme vormt de volmaakte achtergrond voor een flink partijtje jennen tussen moeder en dochter.

T/m 19 maart (aanvang 12u30) Bellevue Theater, Amsterdam. Inl 020-530 5301 & www.theaterbellevue.nl.