Wulpse kattengevechten

Producent Luc Besson brengt Hayek en Cruz bijeen.

Maar het enige dat aan de film interessant is is hun fysieke schoonheid.

Mexican actress Salma Hayek arrives at the 78th annual Academy Awards in Hollywood, California in this March 5, 2006 file photo. A new film starring Hayek hits the big screen this week, "Ask the Dust." Based on the cult novel by John Fante, the film stars Colin Farrell as Arturo Bandini, an aspiring Italian American writer in 1930s Los Angeles who reluctantly falls in love with an illiterate Mexican waitress, played by Hayek. REUTERS/Lucy Nicholson/Files REUTERS

Bandidas is een pover excuus om twee wulpse Latijns-Amerikaanse filmsterren bijeen te brengen. Maar wat dondert het dat de film niet veel meer wil zijn dan een excuus om twee decolletés en twee paar billen zo vaak en zo nog-net-aangekleed mogelijk te tonen? Dat is kennelijk waar het de Franse succesproducent Luc Besson om te doen was. De film ziet er niet bijzonder goed uit, de grappen zie je van een mijl aankomen, het verhaal is bepaald niet spannend. Blijft over: de fysieke schoonheid van Salma Hayek en Penelope Cruz. Als een Amerikaanse schurk (Dwight Yoakam, vanaf deze week ook al te zien inThree Burials) in Mexico de rijke vader van Sara (Hayek) vermoordt en de arme vader van Maria (Cruz) neerschiet, bundelen de o zo verschillende meisjes hun krachten. Daarbij vliegen ze elkaar nog af en toe in de haren, zodat er ook van elegante kattengevechten kan worden genoten.

Het is allemaal veel te onschuldig om Bandidas ranzig te noemen en ergens ver weg klinkt de echo van Viva Maria! met twee Franse sterren van lang geleden, Brigitte Bardot en Jeanne Moreau.

Film

Bandidas. Regie: Joachim Roenning In: 20 bioscopen. **

    • Bas Blokker