Verrassende, jachtig vormgegeven liedjes

About is Rutger Hoedemaker, een jonge Amsterdammer die zijn hyperactieve aard omzet in dito samplepop.

About: Bongo (Cock Rock Disco, distr. Konkurrent). ****

Op Bongo, dat hij grotendeels in zijn eentje vol knipte en plakte, laat hij zich kennen als een man die weet heeft van de popgeschiedenis. Maar met de manier waarop hij een en ander door elkaar klutst, geeft hij zijn muziek toch zijn eigen handschrift mee.

Dus ook als hij in Friends Applaud, The Comedy Is Over de zwaar georkestreerde pop van Van Dyke Parks in herinnering roept of in het ironisch getitelde Banddynamics (met vriendin en ex-Seedling-voorvrouw Marg van Eenbergen, lekker loederig aan de microfoon) een vrolijk jaren-zestig-popliedje naschildert.

Met de sampler in de aanslag kiest Hoedemaker steeds voor de onverwachte wending of de snelle overgang, naar weer zo'n verrassend, jachtig en prikkelend vormgegeven liedje. Daarmee blijft Bongo de volle speelduur (slechts een dik half uur) spannend en vermakelijk.

Jacob Haagsma

About: Bongo (Cock Rock Disco, distr. Konkurrent). ****

    • Jacob Haagsma