Twee paar Latijns- Amerikaanse billen

Film: Bandidas. Regie: Joachim Roenning, Espen Sandberg. Met: Penélope Cruz, Salma Hayek. In: 20 bioscopen.

Bandidas is een pover excuus om twee wulpse Latijns-Amerikaanse filmsterren bijeen te brengen. Maar wat dondert het dat de film niet veel meer wil dan twee decolletés en twee paar billen zo vaak en zo nog-net-aangekleed mogelijk te tonen? Dat is kennelijk waar het de Franse succesproducent Luc Besson om te doen was.

De film ziet er niet bijzonder goed uit, de grappen zie je op een kilometer aankomen, het verhaal is bepaald niet spannend. Blijft over: de fysieke schoonheid van Salma Hayek en Penélope Cruz.

Als een Amerikaanse aartsschurk (Dwight Yoakam, ook al te zien in Three Burials) zijn intriges naar Mexico overbrengt en daarbij de rijke vader van Sara (Hayek) vermoordt en de arme vader van Maria (Cruz) neerschiet, bundelen de o zo verschillende meisjes hun krachten. Daarbij vliegen ze elkaar nog af en toe in de haren, zodat er ook van elegante kattengevechten kan worden genoten. Het is allemaal veel te onschuldig om Bandidas ranzig te noemen, en ergens ver weg klinkt de echo van Viva María! met Brigitte Bardot en Jeanne Moreau.

    • Bas Blokker