THEATER

Anniek Pheifer in de voorstelling 'Triptiek' (Foto NRC Handelsblad, Leo van Velzen) Scheveningen, 10/03/06. Beeld uit de voorstelling "Triptiek" van het Nationale Toneel regie Franz Marijnen, met Anniek Pheifer en Stefan de Walle. Premiere 18 Maart. Foto Leo van Velzen. Velzen, Leo van

Triptiek In een oude visopslag in de Scheveninger binnenhaven speelt het Nationale Toneel Triptiek, een montagevoorstelling over de kloof tussen man en vrouw. Regisseur Franz Marijnen maakte hier vorig jaar een opmerkelijke versie van De meiden van Jean Genet. Nu keert hij terug met acteurs Stefan de Walle (Cyrano, Flodder, etc) en Anniek Pheifer (bitch in Costa en zustertje in Jiskefet). Op basis van een stapel boeken en improvisaties maakt het drietal een eigen voorstelling. Inspiratiebronnen: Madame Edwarda van Georges Bataille, een roman over seks, geweld en dood, het autobiografische Hoer van Nell Arcan, en teksten van Ischa Meijer.

Première 18 maart Kniertje, Dr. Lelykade 160, Scheveningen. Aldaar t/m 15 april. Inl. (0900) 3456789 of www.hnt.nl.