The Cave of the Yellow Dog

Cave of the Yellow Dog De Mongoolse narratieve documentaire The Cave of the Yellow Dog bewijst het filmisch talent van de nog maar net van de filmacademie afgestudeerde regisseur Byambasuren Daava, die eerder, samen met de Italiaan Luigi Falorni, The Story of the Weeping Camel maakte. De film, die op het randje van fictie balanceert, is weergaloos omdat hij ons oh-zo-doorgewinterde-westerse-filmkijkers weer gewoon laat kijken. Vertrouw maar op je ogen om de schoonheid van het alledaagse te zien.The Cave of the Yellow Dog. In tien Nederlandse steden.

De Mongoolse narratieve documentaire The Cave of the Yellow Dog bewijst het filmisch talent van de nog maar net van de filmacademie afgestudeerde regisseur Byambasuren Daava, die eerder, samen met de Italiaan Luigi Falorni, The Story of the Weeping Camel maakte. De film, die op het randje van fictie balanceert, is weergaloos omdat hij ons oh-zo-doorgewinterde-westerse-filmkijkers weer gewoon laat kijken. Vertrouw maar op je ogen om de schoonheid van het alledaagse te zien.The Cave of the Yellow Dog. In tien Nederlandse steden.