Televisie Film van de dag

Irma la Douce. Eenvoudige filmkeuze vanavond, voor wie Arte kan ontvangen. Wie dat niet kan, mag vanavond naar Cool Runnings kijken over een groepje relaxte Jamaicaanse bobsleeërs. Maar de rest heeft geluk. Irma la Douce is een film uit Hollywoods toverkleuren-tijdperk, gemaakt door een van de beste comedy-regisseurs aller tijden, Billy Wilder. Wilder verhuisde de cast van de tragikomische The Apartment naar een Parijs' decor en deed daar in wezen hetzelfde verhaal nog eens over, maar dan helemaal anders. Opnieuw is Jack Lemmon een eenvoudige man die verliefd wordt op een feeëriek meisje (Shirley MacLaine) en zij op hem. Helaas, zij is een zeer geliefde prostituee en hij is zeer jaloers. De enige oplossing die hij kan bedenken, is dat hij, vermomd als excentrieke rijkaard, haar enige klant wordt. Alleen: waar haalt hij het geld vandaan om haar diensten te betalen?(Billy Wilder, 1963) Arte, 20.40-23.00u.

Bas Blokker

    • Bas Blokker