Succes

Isa Hoes en Rick Engelkes, bekend van film en tv, spelen in de komedie Succes van Norman Beim. Zij spelen een Nederlands acteurspaar dat zijn geluk beproeft in Hollywood. Hun Gouden Kalveren staan op het nachtkastje, maar die maken in Amerika geen enkele indruk. Wel of niet je lichaam verkopen, daar gaat het om. De dialogen zijn heel wat puntiger gemaakt dan in het origineel, en af en toe komt er een kribbig zinnetje voorbij met een komisch effect dat het hele stuk veel lichtvoetiger maakt. Hoes en Engelkes mogen dan vooral in soapachtige tv-series spelen, in deze rollen zijn zij wars van het cliché-acteren dat in zulke series doorgaat voor ingeleefd toneelspelen. In de regie van Peter de Baan laten ze twee genuanceerde personages zien die zelfs ruziënd nog geloofwaardig blijven. De Baan heeft ook een mooie vorm voor het stuk gevonden: de zes actes beginnen allemaal met een bel voor de volgende ronde, waarna het tweetal weer het ronde speelvloertje betreedt - alsof ze in een boksring staan.

Tournee t/m 31/5 en volgend seizoen. Inl. 0900-9203, www.rep.nu