Spaans schip pikt 18 dode migranten op

Madrid. Een Spaans ziekenhuisschip heeft gisteren achttien dode vluchtelingen geborgen uit de zee bij Mauritanië. Dit land in het noordwesten van Afrika is de nieuwste vertrekplaats voor vluchtelingen die de armoede op het continent willen ontvluchten, sinds de veiligheidsmaatregelen in Spanje en Marokko zijn toegenomen. Meestal zijn het jonge mannen die met vissersboten hopen de Canarische Eilanden te bereiken en door willen reizen naar het vasteland van Europa. In een poging de toestroom van vluchtelingen te stoppen, bood de Spaanse regering Mautitanië gisteren patrouilleboten aan. Het Spaanse aanbod is een reactie op een toename van het aantal migranten die op de Canarische Eilanden aan land gaan. Sinds zaterdag zijn er ongeveer achthonderd vluchtelingen op het eiland aangekomen.