Radio voorkeur

Kunststof. Jazzgitariste Corrie van Binsbergen vertelt over haar optreden zaterdag bij 'Schrijvers in Concert' waar zij en haar ensemble voordragende schrijvers begeleidt. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. Onder anderen kunstenaar Martijn Engelbregt over kunst en democratie en zijn boek Dit is Nederland en een gesprek met het regisseursduo André van der Hout en Adri Schrover over hun film Het Zwijgen. Verder een gesprek met biograaf Nico Keuning, die nog altijd nieuwe gegevens over de schrijver Jan Arends vindt. Arends maakte in 1974 een einde aan zijn leven. In het laatste uur aandacht voor het schilderij 'De Anatomische lessen' van Rembrandt. 747AM, 20.03-23.00u.

BNR Laat. Staatssecretaris Pieter van Geel van Milieu wordt ondervraagd over de overschrijding van Europese milieunormen, de noodzaak van nieuwe kerncentrale's en over het CDA. BNR, 23.03-24.00u.

Casa luna. Hoogleraar Amerikaans-Europese techniek aan de TU in Eindhoven Ruth OIdenziel praat over de veranderde manier van huishouden in de afgelopen decennia. Radio 1, 0.04-0.45u.