Joop Alberda wordt technisch directeur bij volleybalbond

Rotterdam, 16 maart. Joop Alberda is aangesteld als technisch directeur van de Nederlandse volleybalbond (NeVoBo). Vanmiddag zou de bond de benoeming officieel bekendmaken, aldus een persbericht vanmorgen. Alberda (54) nam na de Olympische Spelen van Athene (2004) afscheid als technisch directeur van sportkoepel NOC*NSF, waarvoor hij bijna acht jaar werkzaam was. In 1996 leidde hij de Nederlandse volleybalploeg naar de gouden medaille bij de Olympische Spelen van Atlanta. De laatste maanden ontpopte de geboren Fries zich als de aanjager van NL Coach, het in januari opgerichte kennis- en ondersteuningsplatform van de in de Nederlandse topsport werkzame coaches. De NeVoBo verkeert al enkele jaren in sportief-financiële zorgen. De Nederlandse mannenploeg miste vorig jaar kwalificatie voor het WK van dit jaar, en bij het EK 2005 in Servië verloor de ploeg alle vijf de duels.