HSV ondanks zege uit UEFA Cup-toernooi

Hamburger SV is gisteravond ondanks een overwinning (3-1) in eigen huis tegen Rapid Boekarest uitgeschakeld in de strijd om de UEFA Cup. De Duitse voetbalclub had het uitduel met 2-0 verloren.

Van der Vaart en Boulahrouz speelden beiden de hele wedstrijd mee bij HSV. De Jong moest toekijken na een rode kaart in de eerste wedstrijd.

Van der Vaart speelde opnieuw een hoofdrol voor HSV. De middenvelder, net hersteld van operaties aan beide enkels, bereidde het tweede Duitse doelpunt voor met een hakje, en maakte zelf de derde treffer. De nummer twee in de Bundesliga kwam voor rust op een voorsprong van 2-0 door goals van Lauth en Barbarez. Rapid Boekarest kwam in de tweede helft door een moment van onachtzaamheid in de Duitse defensie op 2-1 dankzij Buga. Na de 3-1 van Van der Vaart bleef HSV aanvallen, maar de vierde treffer bleef uit.

Middlesbrough schakelde gisteravond AS Roma uit. De Engelsen verloren in Rome met 2-1, maar hadden het eerste duel met 1-0 gewonnen. De Nederlandse spits Hasselbaink maakte in Rome de enige treffer voor Middlesbrough.

Ook Sevilla schaarde zich bij de laatste acht. De Spanjaarden waren in eigen stadion met 2-0 te sterk voor het Franse Lille, dat het eerste duel met 1-0 gewonnen had. Vanavond worden nog vijf duels in het toernooi gespeeld.

Trainer Co Adriaanse heeft zich gisteravond met zijn club Porto geplaatst voor de halve finale van het Portugese bekertoernooi. Porto won na verlenging met 2-1 van Maritimo. De doelpunten van Porto werden gemaakt door Benny McCarthy.

Trainer Ronald Koeman slaagde er met zijn club Benfica niet in de halve finale te bereiken. Benfica verloor met 1-0 van Vitoria Guimaraes. Dário maakte na 23 minuten het enige doelpunt van de wedstrijd. Ook nadat Benfica na ruim een uur spelen met een man meer kwam te spelen, door een tweede gele kaart voor Cleber, slaagde de ploeg er niet in de gelijkmaker af te dwingen.

In Spanje plaatste Espanyol zich gisteren voor de finale van de Copa del Rey, het bekertoernooi. De club speelde doelpuntloos gelijk tegen Deportivo La Coruña. Espanyol won de eerste wedstrijd met 2-1 en speelt op 12 april de finale tegen Real Zaragoza.

West Ham United plaatste zich voor de kwartfinale van de FA Cup, het belangrijkste Engelse bekertoernooi. West Ham versloeg na verlenging Bolton Wanderers met 2-1. In de Engelse competitie won Liverpool met 5-1 van Fulham. De Nederlander Collins John scoorde voor Fulham, dat zestiende staat in de Premier League.