Good Night & Good Luck

Good Night & Good Luck Politieke film over de Amerikaanse communistenjacht in de jaren '50. Regisseur George Clooney concentreert zich op het treffen tussen tv-journalist Ed Murrow en senator Joseph McCarthy. Clooney identificeert zich in zijn tweede regie sterk met de door David Strathairn nauwkeurig neergezette Ed Murrow. [...] Clooney's film is behalve een beklemmende geschiedenisles, vooral een hedendaags leerstuk. De film is minder linksig dan de kritieken in Amerika deden vermoeden. Genuanceerder, maar ook vrijblijvender. In 9 bioscopen Jazz singer Dianne Reeves performs in a scene in this undated handout publicity photograph from the film "Good Night,and Good Luck." BW ONLY NO SALES NO ARCHIVES REUTERS/Warner Independent Pictures/Handout REUTERS

Ed Murrow had halverwege de jaren '50 al begrepen waar het met dat nieuwe medium tv naartoe zou gaan. In een speech in 1958, hekelde de beroemde tv-presentator de kijkers als „rijk, vet, en zelfvoldaan” en met „een aangeboren allergie voor onplezierige of verwarrende informatie.” Met die speech opent en sluit Good Night, and Good Luck., de tweede film van George Clooney. Hij hanteert ogenschijnlijk de methode-Murrow: „just use the facts.”

Met: David Strathairn, George Clooney, Robert Downey jr., Patricia Clarkson. In: 9 bioscopen.