FOTOGRAFIE

FOTOGRAFIE Decisive ImageHet Exposorium van de Vrije Universiteit brengt op de expositie Decisive Image het werk van vier fotografen bijeen die zich met hun werk bewegen op het grensvlak van documentaire en autonome fotografie. Zo zien de foto's die Juul Hondius maakt van vluchtelingen en armoede eruit als nieuwsfoto's of reisreportages, maar blijken ze tot in detail geënsceneerd. Dorothée Meyer fotografeerde landschappen langs de Nederlandse snelwegen op zo'n manier dat ze eruit zien als ongerepte natuur. Lard Buurman registreerde het drukke verkeer op kruispunten en bouwplaatsen, maar zette daarbij de werkelijkheid met behulp van digitale technieken naar zijn hand. En Sema Bekirovic reisde door China, waar ze gelaagde stadsbeelden maakte van billboards en reflecterend glas. Op 4 april houdt Frits Gierstberg, bijzonder hoogleraar Fotografie Erasmus Universiteit Rotterdam, een openbaar gastcollege. T/m 18 april Exposorium, Hoofdgebouw VU, De Boelelaan 1105. Ma t/m vr 9u-22u30, za 9u-15u30. Juul Hondius 'Villa Doria Pamphili' Hondius, Juul

Decisive ImageHet Exposorium van de Vrije Universiteit brengt op de expositie Decisive Image het werk van vier fotografen bijeen die zich met hun werk bewegen op het grensvlak van documentaire en autonome fotografie. Zo zien de foto's die Juul Hondius maakt van vluchtelingen en armoede eruit als nieuwsfoto's of reisreportages, maar blijken ze tot in detail geënsceneerd. Dorothée Meyer fotografeerde landschappen langs de Nederlandse snelwegen op zo'n manier dat ze eruit zien als ongerepte natuur. Lard Buurman registreerde het drukke verkeer op kruispunten en bouwplaatsen, maar zette daarbij de werkelijkheid met behulp van digitale technieken naar zijn hand. En Sema Bekirovic reisde door China, waar ze gelaagde stadsbeelden maakte van billboards en reflecterend glas. Op 4 april houdt Frits Gierstberg, bijzonder hoogleraar Fotografie Erasmus Universiteit Rotterdam, een openbaar gastcollege.

T/m 18 april Exposorium, Hoofdgebouw VU, De Boelelaan 1105. Ma t/m vr 9u-22u30, za 9u-15u30.