En verder

Fietstocht langs architectuur Museum Hilversum organiseert 19 mrt (12u) een fietstocht langs architectuur, waarbij het werk van de Amerikaanse architect Frank Lloyd Wright diende als inspiratiebron.

Beginpunt: Museum Hilversum, Kerkbrink 6. Kosten: €7.50. Res/inl 035-6292826 & www.museumhilversum.nl

Stinzenwandeling Onder leiding van een boswachter van Staatsbosbeheer wordt 21 mrt (14u-15u30) een wandeling gemaakt langs de Stinzenplanten in het gebied rondom het museum. Stinzenplanten zijn oorspronkelijk niet-inheemse plantensoorten, die zich in de loop van de tijd hebben aangepast aan de milieuomstandigheden en zo als het ware zijn verwilderd.

Zeeuws Biologisch Museum, Duinvlietweg 6. Oostkapelle. Kosten: 2,00 euro p.p. Min. aantal deelnemers 10 en max. aantal deelnemers 25. Aanmelden: 0118-582620. Inl www.zbm-westhove.nl

Hans Andreus De dichter Hans Andreus krijgt van vertaler Paul Beers een passende hommage. Beers draagt De sonnetten van de kleine waanzin voor, begeleid door muziek. Hans Andreus is een van de meest geliefde Nederlandse dichters. Zijn Sonnetten behoren tot de mooiste liefdespoëzie.

Paul Beers: Hans Andreus-solo. 19/3 Beauforthuis, Austerlitz. Aanvang: 15.00uur. Inl.: 0343-493227

Kunstkritiek De Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur en de Pierre Bayle Stichting organiseren 21 mrt (20u) een debat getiteld Kunstwaarderen in de Lage Landen. Het eerste deel van het debat gaat over de plaats van de kunstkritiek in de media. Deelnemers aan dit gesprek zijn: Jeroen Overstijns; Maarten Asscher; Bert Vuijsje; Constant Meijers en Xandra Schutte. Vervolgens houdt Guy Cassiers (artistiek leider ro theater) een betoog over kunstkritiek. Het tweede deel van de avond gaat over de waarde van de kunstkritiek waarover de meningen verdeeld zijn. Deelnemers: Bas Heijne; Marianne van Kerkhoven ; Hans Goedkoop; Elke van Campenhout en Herman Franke.

Kleine Zaal van de Rotterdamse Schouwburg, Schouwburgplein 25. Res: rrkc@rrkc.nl & 010-4333534. Inl www.rrkc.nl

Landschappen Landschapsfotograaf L.J.A.D. Creyghton vertelt 19 mrt (14u) over de totstandkoming van zijn recente fotoboek The Holland Album. Verder gaat hij tijdens de lezing in op zijn persoonlijke ontwikkeling van portretfotograaf naar landschapsfotograaf.

Noordbrabants Museum, Verwersstraat 41. Inl 073-6877877 & www.noordbrabantsmuseum.nl

Kaballa Op 20 mrt (16u30) kunt u in Groningen Everything you always wanted to know about... De Kabbala leren. Door prof.dr. Wout van Bekkum.

Doopsgezinde Kerk, Oude Boteringestraat 33. Inl/res 050-3635463 & www.rug.nl/studium