Dinovogel zonder veren is raadsel

Dinovogel zonder veren is raadsel Deze tekening van de dinosaurus Juravenator starki, is gebaseerd op een ruim 150 miljoen jaar oud fossiel, gevonden in het zuiden van Duitsland. De vondst stelt paleontologen voor een raadsel: het zeer goed bewaard gebleven skelet heeft vogelachtige kenmerken, maar veren ontbreken. Tweebenige dinosauriërs worden algemeen beschouwd als de voorouders van vogels. De Duitse paleontoloog Ursula Göhlig en de Amerikaan Luis Chiappe publiceren vandaag over Juravenator in het wetenschappelijke tijdschrift Nature. Het fossiel is gevonden in afzettingen in Solnhofen, een beroemde vindplaats waar ook de fossielen zijn opgediept van Archaeopteryx, 's werelds vroegste vogel. In een commentaar in Natureschrijft de Chinese paleontoloog Xing Xu dat de evolutie van veren opnieuw bestudeerd moet worden. (Foto Reuters) An undated handout image shows an artists impression of how a newly discovered dinosaur, called Juraventor, might look after a perfectly preserved fossil of a 150 million-year-old dinosaur was found in southern Germany. NO SALES NO ARCHIVES REUTERS/Stephanie Abromowicz/Handout REUTERS