Carnivàle: voor liefhebbers van Twin Peaks en tarot

De serie gemist op televisie en zin in een paar avondjes spoken en geesten? Dan is er nu de dvd van de eerste reeks van Carnivàle. Twaalf afleveringen lang wordt de kijker meegezogen in de bizarre wereld van het rondreizende circus Carnivàle. Een en ander speelt zich af in de stoffige zandvlaktes van Oklahoma tijdens de Grote Depressie.

Carnivàle: Wie is goed en wie slecht bij de ultieme strijd tussen Goed en Kwaad?

Een vrouw met een baard, een helderziende kaartlegster, stripteasemeisjes en een Siamese tweeling zijn enkele van de kleurrijke werknemers van het circus, dat geleid wordt door de dwerg Samson, de rechterhand van het mysterieuze, onzichtbare 'management'. Het verhaal evolueert tot een ultieme strijd tussen Goed en Kwaad. Maar wie is wat?

Het tweede en, helaas, meteen ook laatste seizoen van deze succes-serie van regisseur Daniel Knauf moet nog uitgezonden worden op de Nederlandse televisie. Luguber, kleurrijk en hallucinerend. Carnivàle is een must voor wie houdt van Twin Peaks, freakshows, tarotkaarten en Jeroen Bosch.

Kristel Cuvelier

Carnivàle. De dvd-box van de televisieserie is te koop via www.vpro.nl/winkel Prijs: 85 euro. ****

    • Kristel Cuvelier