Veel co-producties van Toneelgroep Amsterdam

Amsterdam, 15 maart. Toneelgroep Amsterdam gaat het komende seizoen hecht samenwerken met verschillende buitenlandse toneelgroepen. Samen met het American Repertoire Theatre uit Boston maakt de groep Der Himmel über Berlin, een toneelbewerking van Wim Wenders` film over een engel die mens wil worden. Ola Mafaalani regisseert. Samen met het Vlaamse NTGent brengt de groep Oresteia van Aeschylos, in de regie van Johan Simons, en Maeterlinck in de regie van Christoph Marthaler, gebaseerd op een sprookje van de Belgische schrijver Maurice Maeterlinck. Met het Vlaamse Transparant wordt Intra-Muros gemaakt, muziektheater van regisseur en componist Erich Sleichim, die zich liet inspireren door Pasolini`s sadistische film Salò of de 120 dagen van Sodom.