Televisie Overige Films

Just Married (Shawn Levy, 2003, BS). Rijke en ordinaire Brittany Murphy (het vriendinnetje van Eminem uit 8 Mile) en armlastige Ashton Kutcher beleven tijdens hun Europese huwelijksreis al meteen een huwelijkscrisis. Vulgaire komedie. RTL5, 20.30-22.25u., met reclame.

V.I. Warshawski (Jeff Kanew, 1991, VS). Kathleen Turner is geknipt voor de rol van doorgewinterde privé-detective, die klappen incasseert als een man. Ongeïnspireerd maakwerk. Talpa, 20.30-22.05u., met reclame.

Frida (Julie Taymor, 2002, VS/Canda/Mexico). Filmbiografie beschouwt het leven van de Mexicaanse schilderes Frida Kahlo als een avonturenroman: Kahlo huwde schilder Diego Rivera (Alfred Molina als explosieve brombeer), verkeerde veelvuldig in marxistische kunstenaarskringen, sliep met Trotski en Josephine Baker. Daartegenover staat het verhaal van de vele, stille, verstikkende uren die zij ten gevolge van een ingrijpend tramongeluk in bed moest doorbrengen. Daar openbaarde zich een artistiek onuitputtelijk schermergebied, zo lijkt de visie van Taymor op Frida's kunstenaarschap. België 2 (Canvas), 21.25-23.25u.

Other People's Money (Norman Jewison, 1991, VS). Romantische komedie over hebzucht en fatsoen op Wall Street. Financieel genie Danny DeVito wil het ouderwetse familiebedrijf van Gregory Peck overnemen. De laatste zet zijn stiefdochter annex advocate Penelope Ann Miller in. Veronica, 22.45-0.35u., met reclame.

La vie sexuelle des Belges, 1950-1978 (Jan Bucquoy, 1994, België). Zelfportret van beroepsstoker Bucquoy beperkt zich tot zijn jeugd in het lakenstadje Harelbeke en een marxistisch-leninistisch geïnspireerd kroegtijgersbestaan in het Brussel van de jaren zeventig. Resultaat is een ongeregelde galerij van voorbijkomende meisjes en vrouwen. ARD, 0.20-1.40u., tweetalig.