Huiszoekingen bij Belgische politie in omkoopzaak voetbal

Brussel. Justitie in Brussel heeft gisterochtend enkele huiszoekingen laten uitvoeren bij politiemensen die bezig zijn met de omkoopzaak in het Belgische voetbal. De agenten zouden in strijd met de regels informatie hebben gelekt naar de pers. Justitie ontkent dat er ook een onderzoek is gestart naar malversaties bij de eersteklasser Moeskroen, zoals enkele Belgische media dinsdag berichtten. Het parket bevestigt wel dat de voormalig doelman van de nationale ploeg en trainer Gilbert Bodart bedreigingen ontvangt. Bodart was vorig seizoen trainer van de eersteklasser La Louvière. De omkoopzaak draait rond de Chinese zakenman Zheyun Ye, die wedstrijden manipuleerde in dienst van de gokmaffia. Al zes voormalige spelers en trainers van Lierse SK werden ontslagen.