Geheugenwonders

De nieuwe Samsung i310 telefoon heeft weliswaar een695_i310.jpg indrukwekkende harde schijf van 8 GB aan boord, maar nog spectaculairder is Samsungs variant op het geheugen van een notebook: het Koreaanse bedrijf ontwikkelde een laptop die niet langer een harddisk bevat, maar 32 gigabyte flashgeheugen. Daardoor start het notebook razendsnel op en is de accu een stuk minder snel leeg. Het nadeel van dat flashy geheugen: met 30 dollar per gigabyte, rekent website Übergizmo voor, ben je alleen al aan geheugenmodules samsung_32gb_flash_prototype.jpg900 dollar kwijt. Daar heb je tegenwoordig bijna een heel notebook voor.

Het gaat erg hard in geheugenland, want CellDisk heeft een usb-stick van 16 GB ontwikkeld. De prijs is nog niet bekend, maar de opslag is meer dan voldoende om een complete Windows XP-omgeving in je broekzak mee te slepen. Én de gehele muziekcollectie. Daar kan de i310 telefoon dan weer een puntje aan zuigen.

    • Marc Hijink