Beetje bang maar blij om te helpen

Ik schrik wel als ik weer een aanslag zie op de tv Anoeska Duggan (22) is een van de weinige vrouwen die deel uitmaken van het team van dertig militairen dat vandaag naar Uruzgan vertrekt. Ze zucht even diep. “Het is mijn allereerste uitzending. Ondanks alle voorbereidingen weet ik nog steeds niet wat ik precies kan verwachten. We kregen wel goed uitgelegd wat de situatie daar inhoudt. “Toch wil ik de mensen daar graag helpen in Afghanistan. Ze hebben zo weinig daar. En stiekem vind ik het ook wel heel erg spannend. Vooral de waarschijnlijk grote cultuurverschillen zijn erg interessant. De laatste tijd zit ik aan de buis gekluisterd naar nieuwsuitzendingen te kijken. Ik schrik wel als ik weer een aanslag zie op de televisie. “In Uruzgan ga ik werken als netwerkverbindelaar. Ter plekke zal ik vooral meewerken aan de totstandkoming van de radioverbindingen tussen de verschillende kampen die we gaan opzetten.“ foto rien zilvold Zilvold, Rien
    • Jaus Müller