Van Ditmar verlaagt boekenprijzen met twintig procent

Rotterdam. Importeur Van Ditmar verlaagt de prijzen van Engelse en Amerikaanse boeken met tien tot twintig procent. De prijsverlaging heeft vooral met de concurrentie van cd, dvd en Nederlandstalige pockets te maken. Dat meldt Boekblad. Volgens Marieke Niezen, marketing manager van Van Ditmar `speelt de concurrentie van internet, buitenlandse groothandels en Nederlandstalige pockets speelt.` Daarnaast zijn de lage dollar- en pondkoersen reden om de prijzen te verlagen. Volgens Huib Stam van reisboekwinkel Atlas komen importeurs te laat tot het inzicht dat klanten naar internetsites als Bol en Amazon vluchten. Voor veel boeken betaalt de Nederlandse boekhandelaar een hogere inkoopprijs dan de consument in Engeland of de VS. De pocketprijs zal tussen de 10 en 12 euro gaan bedragen.