Uribe wint verkiezing parlement Colombia

Bogotá. De Colombiaanse president Álvaro Uribe heeft zijn greep op het Colombiaanse parlement verstevigd bij de parlementsverkiezingen van afgelopen zondag. Met 93 procent van de stemmen geteld, tekent zich in beide huizen van het parlement een meerderheid af voor de rechtse regeringscoalitie. De overwinning maakt de conservatief Uribe favoriet bij de presidentsverkiezingen, die gepland zijn voor mei. Om mee te kunnen doen voor een tweede ambtstermijn is de grondwet veranderd door het congres. Uribe zegt nog vier jaar nodig te hebben om zijn strijd tegen drugsbendes en guerrillastrijders in het land af te kunnen maken. Zondag vonden de voorverkiezingen plaats voor de presidentskandidaten van verschillende partijen. Horacio Serpa won bij de Liberalen en is de belangrijkste uitdager van Uribe