Trein op spoorbrug ontruimd na brand

Trein op spoorbrug ontruimd na brand Zwolle, 14 maart. Op de spoorbrug over de IJssel in Zwolle ontstond gisterochtend brand in het voorste treinstel van een dubbeldekker. De brandweer had de brand, waarvan de oorzaak nog onbekend is, pas na enkele uren onder controle. De stoptrein werd ontruimd. Een intercity aan de andere kant van de spoorbrug kwam tot stilstand doordat de spanning op de bovenleiding was weggevallen. Ook de passagiers van deze trein moesten uitstappen. Alle reizigers van de treinen zijn met bussen verder vervoerd. Foto WFA WFA16:TREINBRAND:ZWOLLE;13MRT2006- Zwolle op de Ijsselspoorbrug vloog een dubbeldeks trein in de brand doordat de bovenleiding knapte en er geen water was duurde het meer als een uur voordat de brandweer met blussen kon beginnen. Brandweer moest meer dan 400 meter slang uitrollen om aan water te kunnen komen. Trein en water vervoer liggen helemaal stil. WFA/wc/str. Frans Paalman WFA WFA