Televisie Film van de dag

Galaxy Quest. Ja! Ja! Galaxy Quest op tv - opnameapparatuur gereedhouden en je hebt de rest van je leven plezier van deze briljante komedie. Een groepje tweederangs acteurs die ooit samen in een inferieure sciencefictionserie speelden, reist van bijeenkomst naar braderie om voor hun trouwe fans nog eens de routines van hun show te serveren. Het is een fantastisch stel, met de doffe Sigourney Weaver en de humeurige Alan Rickman voorop. Tijdens zo'n bijeenkomst wordt de voormalige kapitein (Tim Allen) aangesproken door aliens in nood. Kunnen de aardse helden hun helpen? De acteur denkt dat hij met enthousiaste fans te maken heeft, maar het blijken natuurlijk echte aliens te zijn. Regisseur Dean Parisot (ook van Fun with Dick and Jane) heeft er een geweldige film van gemaakt, die zowel de Trekkie-gekte parodieert als de grillen en nukken van acteurs.(Dean Parisot, 1999) Veronica, 20.30-22.30u.

Bas Blokker

    • Bas Blokker