Talibaan: `ontvoerde buitenlanders dood`

Spin Boldak. Vier medewerkers van het Duitse bedrijf Ecolog die zaterdag in Afghanistan werden ontvoerd, zijn geëxecuteerd in opdracht van Talibaan-oprichter Mullah Omar. De Talibaan hebben de executie volgens onbevestigde berichten opgeëist. De Afghaanse autoriteiten konden de dood van de vier medewerkers niet bevestigen en zeggen nog naar ze op zoek te zijn. Van welke nationaliteit de medewerkers zijn, is nog onduidelijk. Het gaat volgens Ecolog om vier etnische Albanezen uit Macedonië, die zaterdag samen met vier Afghanen werden ontvoerd in de provincie Helmand in het zuiden van Afghanistan. De vier Afghanen zijn inmiddels vrijgelaten. De acht mannen zijn in dienst van het Duitse bedrijf Ecolog, dat water en sanitaire voorzieningen levert aan Amerikaanse en Afghaanse legerbases. In Helmand zullen de komende maanden 3.300 Britse militairen gelegerd zijn.