Radio Voorkeur

Kunststof. Acteur Yorick van Wageningen vertelt over de film The New World . Van Wageningen is momenteel een van de weinige Nederlandse acteurs die in de Verenigde Staten voet aan de grond krijgen. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. Onder meer een gesprek met cornettist Eric Boeren en optredens van Thomas Verbogt en de Gentse verhalenverteller Christophe Vekeman. In het laatste uur een wandeling door het hart van Berlijn met architectuurkenner Just Schimmelpenninck. Ooit was dit het centrum van het grootsteedse leven, waar Albert Einstein rondliep en Marlene Dietrich met broek en sigaret op de Potzdamer Platz zat. Nu staat Berlin Mitte vol met hoge nieuwbouw. 747AM, 20.03-23.00u.

BNR Laat. Hoofdredacteur van NRC Handelsblad Folkert Jensma vertelt over de lancering van de nieuwe ochtendkrant NRC.next. BNR, 23.03-24.00u.

Casa luna. Uitgever van luisterboeken Maurits Rubinstein vertelt over de cd Vol verlangen, met liedjes van de schrijver van het boekenweekgeschenk Arthur Japin. Radio 1, 0.04-0.45u.