Nachtelijk protest tegen Thaise premier

Bangkok. In een park in de Thaise hoofdstad Bangkok maakten zich gisteravond tienduizenden demonstranten op voor massaal protest vanochtend vroeg. Ze eisen het aftreden van Thaise premier Thaksin Shinawatra. De Thaise politie heeft 20.000 agenten ingezet uit vrees dat de protesten escaleren. Rondom het koninklijke paleis heeft de politie barricades opgeworpen om een herhaling van 1992 te voorkomen. Toen overleden vijftig mensen bij protesten tegen de regering. De recente demonstraties begonnen in februari, nadat Thaksin was beschuldigd van machtsmisbruik bij de verkoop van een familiebedrijf. Eind februari besloot de premier vervroegde verkiezingen uit te schrijven. Ondanks de protesten kan Thaksin bij verkiezingen rekenen op een meerderheid. Veel Thais hopen op een oplossing van koning Bhumibol.