Na de kabelaars en KPN begint ook Tele2 met televisieaanbod

Telecombedrijf Tele2 is vandaag begonnen met het aanbieden van digitale televisie. Daarmee kan het Zweedse bedrijf net als de kabelbedrijven en telecomonderneming KPN een pakket aanbieden van 32 televisiezenders, vaste telefonie en snel internet. Het aanbod is beschikbaar voor tweederde van de Nederlandse huishoudens.

Een pakket van deze diensten gaat 44,90 euro per maand kosten. Afhankelijk van de snelheid van het internet, het aantal televisiezenders en de voorwaarden voor telefonie kost een soortgelijk pakket bij de andere aanbieders ongeveer hetzelfde.

Tele2 biedt televisie aan over het adsl-netwerk van Versatel, het Nederlandse bedrijf dat sinds afgelopen zomer voor een groot deel in handen is van Tele2. Versatel was in augustus al begonnen met het live aanbieden van de voetbalwedstrijden uit de eredivisie. Het animo hiervoor was kleiner dan gedacht; in december waren er 60.000 abonnees in plaats van de verwachte 100.000. Voorlopig krijgen de nieuwe televisieabonnees van Tele2 de live voetbalwedstrijden er tot eind dit jaar gratis bij.

De stap van Tele2 markeert de toegenomen concurrentie in de telecom- en kabelsector, waarbij telecombedrijven televisie gaan aanbieden en de kabelaars zich begeven op de markt voor telefonie. Tele2 loopt met zijn televisieaanbod net voor op KPN. Nederlands grootste telecombedrijf wil vanaf komend voorjaar ook televisie via adsl aanbieden. Nu biedt het bedrijf al een beperkt aantal zenders aan via Digitenne: digitale tv via de ether.

Bij televisie via Tele2 kun je ook films en enkele series (Flodder, Meiden van De Wit, Westzijde Posse) op bestelling bekijken. Het bedrijf is ook in onderhandeling met de publieke omroep om de populaire gratis dienst uitzendinggemist op de televisie aan te bieden. Ook wil het bedrijf in de toekomst de programma's van Talpa los aanbieden. Het bedrijf biedt alle grote zenders aan, met uitzondering van BBC1 en BBC2. Deze zenders zijn niet commercieel te kopen.