Kou volhardt

Precies een jaar geleden gingen we van maartse kou naar voorjaarswarmte. Op 16 maart werd het toen op veel plekken 19 tot 20 graden. Dat zit er ditmaal niet in. Alle weerkaarten wijzen voor de periode tot en met dit weekeinde op volharding van de huidige lage temperaturen. Donderdag is er zelfs enige kans op sneeuw.

Vandaag viel er wat sneeuw in het oosten van Schotland en in de wijde omgeving van Polen en Tsjechië. In de Benelux en Duitsland was het droog en vrij zonnig. Wel dreven er vanaf de Noordzee wolkenvelden ons land binnen, die de zon wat flets maakten. Die wolkenvelden houden vanavond en vannacht deels stand en houden een al te felle afkoeling tegen. Het gaat desondanks zo'n 2 tot 5 graden vriezen. Morgen wordt enerzijds de sluierbewolking terug de Noordzee opgeduwd, terwijl anderzijds (in de late middag en vroege avond) vanuit het oosten dikkere bewolking binnenstroomt. Dientengevolge is het een groot deel van de woensdag vrij zonnig. Er waait een aflandige wind en de maxima variëren tussen 3 en 6 graden.

In de nacht van woensdag op donderdag kan er al wat hele lichte sneeuw vallen en dat blijft ook donderdag overdag mogelijk. Er staat een tamelijk stevige en dus koude noordoostenwind.

Vrijdag en zaterdag neemt de wind geleidelijk iets in kracht af, er is een mix van wolken en zon en de lenteliefhebbers wordt nog even geduld gevraagd.