Gouverneur roept op tot bod op kranten

De Commissaris van de koningin in Limburg heeft Limburgse investeerders opgeroepen een bod uit te brengen op de twee regionale Limburgse kranten die uitgever de Telegraaf te koop heeft gezet. Gouverneur Frissen van Limburg wil dat beide kranten, De Limburger en het Limburgs Dagblad, hun 'regionale karakter' behouden. Frissen vreest dat de twee kranten 'verschralen' en dat de pluriformiteit niet bij alle potentiële kopers gewaarborgd is.

In een reactie zegt de Media Groep Limburg (de dochter van de Telegraafgroep die eigenaar is van de twee kranten) de uitspraken van Frissen 'bijzonder' te vinden. Directeur van de MGL, Johan Boermann: 'In eerste instantie is het ter beoordeling van het College van Gedeputeerde Staten of hij dit als politicus mag doen.'

De Limburger en het Limburgs Dagblad hebben samen ongeveer 200.000 abonnees.