Foto's WK voetbal ook op internet

De media krijgen toch de vrijheid zelf te beslissen waar en wanneer ze hun foto's van het WK voetbal publiceren. Dat was onzeker omdat wereldvoetbalbond FIFA de publicatie ervan op websites aan banden wilde leggen.

De bond had die rechten verkocht aan een beperkt aantal commerciële partijen. Het overleg tussen de FIFA en de World Association of Newspapers (WAN) over de accreditatievoorwaarden rondom het WK werd eind februari afgebroken, maar gisteren werden de meningsverschillen bijgelegd.

De FIFA is volledig akkoord gegaan met de eisen van de kranten en persbureaus. Afgesproken is dat nieuwssites onbeperkt foto's mogen publiceren. FIFA-voorzitter Blatter zei: 'We begrijpen dat de publicatie van beeld en tekst op eenzelfde wijze behandeld moeten worden. Ik ben tevreden dat we onze eerdere positie hebben kunnen aanpassen zodat we tegemoet konden komen aan de terechte wensen van de WAN.'

Het WK voetbal begint 9 juni en wordt gespeeld in Duitsland.