Favorieten VS en Cuba verliezen bij Baseball Classic

Rotterdam, 14 maart. De honkballers van de Dominicaanse Republiek en Venezuela hebben de spanning in groep 2 van de World Baseball Classic (WBC) volledig teruggebracht. De Dominicanen versloegen Cuba met 7-3. De Venezolanen wonnen met 6-0 van Puerto Rico. Door deze overwinningen hebben nu alle vier de teams in groep 2 een wedstrijd gewonnen. Dankzij hun prestaties zullen de winnaars van de laatste wedstrijden zich kwalificeren voor de halve finales. Venezuela speelt daarin tegen de Dominicaanse Republiek en Cuba treft Puerto Rico. De teams stonden ook al tegenover elkaar in de eerste ronde. Toen wonnen de Dominicanen met 11-5 van Venezuela en klopte Puerto Rico de Cubanen met 12-2. In de andere groep leed de ploeg van de Verenigde Staten een nederlaag tegen Zuid-Korea (7-3). Het hele toernooi verloopt al zeer moeizaam voor de Amerikanen die met moeite de tweede fase bereikten en gisteren een omstreden zege behaalden op Japan (4-3).