Een chip tegen dementie

2006 Chinese nanny in New York

De Britse zakenkrant The Financial Times bericht dat steeds meer leden van de New Yorkse elite hun kinderen laten opvoeden door een Chinees kindermeisje, dat de kinderen niet alleen beschaving bijbrengt, maar ook Mandarijn-Chinees leert. De vraag naar kundige Chinese nannies is zo groot dat hun lonen zijn gestegen naar 100.000 Amerikaanse dollar op jaarbasis. Dat is bijna het salaris dat de Nederlandse premier verdient.

Interessant: kleine, blonde, blauwogige New Yorkse kindertjes die vloeiend tweetalig zijn en het Engels en Mandarijn-Chinees professioneel afwisselen of zelfs mengen. Hun vooruitziende ouders vrezen de opkomst van China als nieuwe economische supermacht niet. Met visie bereiden ze hun kids voor op een nieuwe toekomst.

De wereld telt zes miljard inwoners.

2026 Mannen multitasken

Midden twintig zijn de New Yorkse kids nu. Ze zijn bereisd, erudiet en technologisch zeer kundig.

Doordat de jongens al vanaf hun vierde tegelijk tv keken, sms`ten, een kinderboekjes lazen en met de nanny en hun ouders communiceerden en dat alles in Chinglish (de afwisseling van Chinees en Engels), kunnen ze verschillende dingen tegelijk doen. Die eigenschap was vroeger alleen voorbehouden aan vrouwen, maar deze nieuwe generatie metroseksuele jongens heeft vermoedelijk andere hersenen dan hun vaders en grootvaders.

De meesten gedragen zich ook biseksueel, alleen heet dat nu multiseksueel. Of je nu met een vrouw of een man vrijt, wat maakt dat uit? Aids en andere geslachtsziekten bestaan niet meer, de medische wetenschap heeft ze allemaal geëlimineerd.

7.5 miljard mensen bewonen de wereld nu. Over twintig jaar zijn dat er 9 miljard, zo wordt geschat.

2096 Geen overbevolking

De wereld is multipolair geworden. Zes supermachten domineren: de VS, Japan, Brazilië, Rusland, India en China. De landen hebben hun invloedssferen afgebakend in economische blokken.

Oorlog bestaat niet meer. Het oorlogs-gen is uit de mens gehaald. Vrijhandel is de norm. In het Midden-Oosten is de olie op. Een Talibaan-bewind heerst in dit, met radarsystemen afgesloten en vreugdeloze gebied, blijmoedig genegeerd door de rest van de wereld.

De New Yorkse kids uit 2006 zijn nu bijna honderd, en ogen piepjong. Ze spreken nog steeds hun talen. Waar de aftakeling van hersenen er vroeger voor zorgde dat je veel verleerde, onthoud je nu alles. Een chip in de hersenen verhindert dementie.

De overbevolking van de wereld is voorbij, we zijn weer met 6 miljard mensen, net als in 2006.

    • Adjiedj Bakas Trendwatcher