De redactie

Eén redactie, twee kranten. Dit betekent: veel nieuwe redacteuren en medewerkers én een nieuwe organisatie bij NRC Handelsblad. Maar het betekent vooral dat de nieuwe krant nrc.next kan worden gebouwd op een stevig fundament van ervaren en deskundige collega's.

Zoals NRC Handelsblad beschikt nrc.next over een groot netwerk van correspondenten in de wereld, over een complete wetenschapsredactie, over specialisten op alle plekken waar `de politiek` wordt gemaakt, over financiële specialisten en ervaren recensenten - het is te veel om op te noemen.

Maar nrc.next wordt ook een àndere krant dan NRC Handelsblad. Daarom zijn bijna dertig nieuwe mensen aangenomen. De meesten van hen zijn twintigers en dertigers, wat bij de selectie overigens niet de doorslag heeft gegeven. Ze zijn gekozen omdat ze een bijzondere achtergrond hebben, als journalist, als vormgever of beeldredacteur - en omdat ze in studie of vrije tijd ongebaande paden hebben verkend. Kortom, bij de kennismaking hebben zij ons verrast. Het is nu aan hen de lezers van nrc.next te verrassen.

Lees over de totstandkoming van nrc.next sinds december en reageer op nrc.nl/nextlog

    • Chef Nrc.Next
    • Hans Nijenhuis