Beste abonnee,

Vandaag treft u bij uw krant een introductie-exemplaar aan van nrc.next. Als trouwe lezer van NRC Handelsblad wil ik u graag vooraf informeren over deze nieuwe krant die vanaf morgenochtend overal te koop is in Nederland. Met deze gratis editie geven we u een kijkje achter de schermen van nrc.next.

nrc.next is bestemd voor de nieuwe generatie geïnteresseerde mediagebruikers die anders omgaat met nieuws en informatie. Deze groep is de hele dag, via meer kanalen die vaak gelijktijdig aanstaan, aangesloten op de actualiteit. Een betaalde krant is voor hen geen vanzelfsprekendheid. Voor hen is nieuws geen geordend vervolgverhaal meer, maar een barrage van gratis flitsen en updates uit de on-line wereld waar ze zelf deel van uitmaken. Deze lezers zijn veelal hoog opgeleid, kritisch en selectief - tegelijk is hun basiskennis vaak fragmentarisch en hun mediagedrag grillig.

Voor hen maken we vanaf morgen elke maandag tot en met vrijdag de ochtendkrant nrc.next. Toegesneden op hun leven en werk. Op maat gemaakt voor hun mediagedrag. Passend in het ritme van hun dag. Een krant die in hun dagelijkse digitale chaos orde schept. Die uitnodigt tot reflectie. Kennis aandraagt. Een krant die veel kleur, graphics en beeld gebruikt. Die met een ander type voorpagina prioriteit aangeeft. Een beknopte krant die gebruikmaakt van een deel van de inhoud van NRC Handelsblad, maar zonder extra katernen zoals Sport, Economie, Agenda, Cultureel Supplement en Boeken. En met geheel eigen columnisten.

Ongetwijfeld kent u in uw omgeving mensen die midden in de wereld staan, maar het krant lezen zijn ontwend of nog niet hebben ontdekt. Geef ze dit presentexemplaar. En help ons van nrc.next een even groot succes te maken als van NRC Handelsblad.

Reacties naar lezerschrijft@nrc.nl

    • Folkert Jensma