Actrice Maureen Stapleton (80) dood

Los Angeles, 14 maart. De Amerikaanse actrice Maureen Stapleton is gisteren op 80-jarige leeftijd overleden. Dat hebben Amerikaanse media gemeld. Ze stierf in Lenox in de staat Massachusetts. Ze won een Oscar voor haar rol in Reds van regisseur Warren Beatty. In die film speelde ze de Amerikaanse journaliste Emma Goldman, die in het begin van de jaren `20 bekendheid verwierf met haar reportages over de revolutie in Rusland. Ze kreeg ook Oscarnominaties voor bijrollen in Airport van George Seaton (1970) en Interiors van Woody Allen (1978). Stapleton begon in de jaren `40 op Broadway. In 1951 won ze een Tony Award voor haar rol in The Rose Tattoo van Tennessee Williams. Maureen Stapleton was de zus van Jean Stapleton die Edith Bunker speelde in de televisieserie All in The Family.

Gerectificeerd/rectificatie:

In het bericht Actrice Maureen Stapleton (80) dood (14 maart, pagina 9) staat dat Maureen de zus is van Jean Stapleton, de actrice die Edith speelde in de televisieserie All in the Family. De twee actrices zijn geen familie van elkaar.