7 redenen om thuis te blijven

1 Game

EyeToy: Kinetic

De mannen had Playstation allang voor zich gewonnen. Nu zijn de vrouwen aan de beurt. Met het spel EyeToy Kinetic probeert de spellenmaker een nieuwe doelgroep voor games te interesseren. Kinetic is geen gewoon spel, maar een workoutprogramma. De virtuele trainers Matt en Anna beloven je een strak kontje in twaalf weken. Passief voor de tv zitten is er niet bij. Met een cameraatje dat je bovenop je televisie moet installeren, registreert Kinetic al je bewegingen. En bewegen zal je. De personal trainers hebben verschillende workouts in de aanbieding: van rustige yoga-oefeningen tot oosterse vechtsport. Je hebt sporten in verschillende moeilijkheidsgraad. Matt en Anna, gebruinde animatiefiguren met strakke buikspieren en nog strakkere outfits, roepen je tijdens de workout aanmoedingen toe. Op het scherm zie je je eigen bewegingen terug, maar ook virtuele ballen om te schoppen en boksbeugels om te slaan. Let op: in een donkere kamer werkt de camera niet goed. En al ziet het sporten er in de virtuele wereld flitsend uit, voor de buren is dat gewiebel voor de tv een vreemd gezicht. (JL)

Playstation 2, 68,99, incl. camera

De mannen zijn al om voor EyeToy

2 voetbal

Championsleague: Internationale - Ajax

Rechtstreeks verslag van de achtste finale in San Siro. Na de confrontatie met PSV van afgelopen weekend moet Ajax weer een topwedstrijd spelen. Omdat de vorige wedstrijd in een gelijkspel eindigde (2-2) moet nu van Inter worden gewonnen om verder te komen. Na een moeilijke start zit de ploeg de laatste weken weer in de lift. De winnaar van deze wedstrijd speelt in de kwartfinale tegen Villareal.

Ned.2, 20.40u

3 Portret

De Eilanders

Elfde aflevering van een serie portretten van zeven zeer verschillende bewoners van Schiermonnikoog. De gevolgde personen zijn burgemeester, boer, schipper, agent of ambulace-chauffeur. In de kleine dorpsgemeenschap let iedereen op elkaar. In deze aflevering brengt een kop-staartbotsing met veel slachtoffers beroering in het dorp. Ook gaan de boeren op het eiland met z`n allen op pad om koeien op te sporen.

Ned1., 19.30-20.00u.

4 dating

Next!

In deze Amerikaanse datingshow krijgt een vrijgezel de mogelijkheid om met vijf sexy mannen of vrouwen op date te gaan. Als de vrijgezel zijn date beu is, roept hij: `Next!`, soms al na enkele minuten. Dan is de volgende single aan de beurt. De singles krijgen het aantal minuten dat de ander het met hen vol houdt in geld uitbetaald. De single die overblijft mag uiteindelijk kiezen of hij ook geld wil of een tweede afspraakje.

Veronica, 18.30-19.00u.

5 Film

Galaxy Quest

Galaxy Quest op tv - opnameapparatuur gereedhouden en je hebt de rest van je leven plezier van deze briljante komedie. Een groepje tweederangs acteurs die ooit samen in een inferieure sciencefictionserie speelden, reist van bijeenkomst naar braderie om voor hun trouwe fans nog eens de routines van hun show te serveren. Het is een fantastisch stel, met de doffe Sigourney Weaver en de humeurige Alan Rickman voorop. Tijdens zo`n bijeenkomst wordt de voormalige kapitein (Tim Allen) aangesproken door aliens in nood. Kunnen de aardse helden hun helpen? De acteur denkt dat hij met enthousiaste fans te maken heeft, maar het blijken natuurlijk echte aliens te zijn. Regisseur Dean Parisot (ook van Fun with Dick and Jane) heeft er een geweldige film van gemaakt, die zowel de Trekkie-gekte parodieert als de grillen en nukken van acteurs. (BB)

Dean Parisot (VS 1999),Veronica, 20.30-22.30u.

6 Ding

Prikkel

Soms kan een simpel uitgevoerd instrumentje heel veel gevoel veroorzaken. De Prikkel, ook wel verwenharkje of orgasmotronic genoemd, is zo`n apparaat. Het ding is uitgevonden door de Aboriginals in Australië, die elkaar met takjes over het hoofd aaiden. Inmiddels is de prikkel van koper, waardoor hij werkt als geleider voor de elektro-magnetische velden in je lichaam. Je zet de pinnetjes op je hoofd en drukt dan langzaam naar beneden. Voor de dames: het werkt alleen bij los haar, omdat de pinnen anders de drukpunten op je hoofd niet raken. Inmiddels hebben de New Age-beweging en de seksindustrie de prikkel ontdekt. Volgens therapeuten geeft hij zo`n totale ontspanning dat depressies verdwijnen. De prikkel stimuleert namelijk de bloedsomloop en geeft je zin in het leven. Volgens de erotische winkels bezorgt hij je kippenvel en meer. (JL)

Onder meer verkrijgbaar op www.drogisterij.net voor 19,95 euro

7 Tijdschrift

Top Gear Magazine

Het televisieprogramma Top Gear is al jaren een succes, vooral dankzij het typisch Britse gevoel voor understatement van presentator Jeremy Clarkson. Met zijn mengeling van cynisme en grote liefde voor auto's zorgt hij dat zelfs de grootste autohaters tijdens het zappen bij het programma blijven hangen. In Engeland doet het spin-off tijdschrift Top Gear Magazine het ook goed. Nu is er een Nederlandse variant van het blad op de markt. Het tijdschrift belooft dezelfde combinatie van passie voor auto`s en `hilarische columns`, die worden geschreven door de drie heren van Jiskefet. Volgens Kees Prins zijn auto`s een mannending. Zijn columns gaan dan ook over echte mannendingen als seks en drinken. Prins: `Bij het indrukken van het gas je rug tegen je stoel gedrukt voelen worden, geeft een zeldzame opwinding die nog het dichtst in de buurt komt van een erotische ervaring.` (JL)

VDS Magazines, 5,95

    • Janna Laeven