Uitlag nrc next-quiz, deel 2

_.jpgGisteren het eerste deel van jullie reacties op de nrc next-quiz. Vandaag antwoorden op de tweede vraag zoals ik die vorige week stelde.

2. Stel: je krijgt 25.000 dollar. Aardig, maar wel met één voorwaarde. Je moet het geld binnen vijf uur in New York uitgeven. Wat doe je?

Vreemd genoeg was er geen enkel verband tussen de antwoorden van gisteren. Toen wilde bijna iedereen nog meer weten over Amerikanen die hard voor de kost moesten werken. Maar als je zomaar 25.000 dollar weggeeft, gaat dat niet naar deze working poor.

Marc de Rooij zou dan namelijk ,,heel snel een appartement vinden en een jaar huur vooruit betalen”. Een paar suggesties? Kijk eens op Google Base, of op craigslist, beide sites waar niet per definitie brokers tussen zitten die een of twee maanden huur vooruit willen.

Nee, dan Daniel Nagel. Hij wil het personage Patrick Bateman uit het boek/de film American Psycho willen naspelen. Hij zou daarmee om te beginnen ,,de allerduurste kamer van het Astoria boeken”, zich ,,in een onwaarschijnlijk duur pak hijsen” en dan het boekje met restaurants van de hoofdpersoon afwerken (gebruik daarvoor bij gebrek aan dat boekje deze site).

Anderen willen helikoptervluchten maken, winkelen in SoHo of in een Hummer-limousine rondrijden. En Fenna Kuipers wil helemaal losgaan: abseilen van het Empire State Building, Bush interviewen (,,kan vast niet voor dit bedrag?!”) of ,,100% ge-bodypaint een dansje doen in Madison Square Garden voorafgaand aan een wedstrijd.”

    • Freek Staps