Televisie Overige Films

Simon Birch (Mark Steven Johnson, 1998, VS). 'Tearjerker' over jongeman met groeistoornissen 'was suggested' door John Irvings A Prayer for Owen Meany. Film concentreert zich op de jeugdjaren van Simon (Ian Michael Smith) en zijn beste vriend Joe (Joseph Mazzello) in het New Hampshire van de jaren zestig. De kleine, vertederende filosoof van twaalf meent 'dat God iets bijzonders met hem voorheeft'. Verteld door de volwassen Joe (Jim Carrey). Net5, 20.30-22.40u.

Star Trek: Generations (David Carson, 1994, VS). Star Trek-avontuur waarin kapitein Kirk (William Shatner) de leiding overdraagt aan kapitein Picard (Patrick Stewart). Met Malcolm MacDowell als verknipte professor. Veronica, 20.30-22.50u.

Italian Job (F. Gary Gray, 2003, VS/GB/Fr). Gelijknamig Brits misdaadavontuur uit 1969 vormde inspiratiebron voor wat maar geen 'Ocean's Eleven' wil worden. Na een perfecte goudroof in Venetië belazert Edward Norton zijn medeboeven, onder wie Mark Wahlberg en Donald Sutherland. Die zinnen dus op wraak. Net als in het origineel is het hoogtepunt een achtervolgingsscène met Mini's, al maken de Mini's op de trappen van Turijn toch iets meer indruk dan die in de metrobuizen van Los Angeles. SBS6, 20.30-23.10u., met reclame en nieuws.

The King of Comedy (Martin Scorsese, 1983, VS). Niet helemaal gelukte tragikomedie over honger naar publieke erkenning. Robert De Niro als middelmatige komiek voor wie wensdroom en realiteit door elkaar lopen en die een televisieoptreden probeert af te dwingen door zijn favoriete komiek Jerry Lewis te gijzelen. BBC1, 0.45-2.35u.

The Square Peg (John Paddy Carstairs, 1958, GB). Uitgelaten klucht met Norman Wisdom in een dubbelrol van recruut en diens dubbelganger: een Duitse generaal. Morgen, BBC2, 14.35-16.00u., zwart-wit.