Radio Voorkeur

Kunststof. Gesprek met deejay, presentator en kunstenaar Ruud de Wild over zijn boek Every Poet is a Thief waarin hij aan de hand hand van tweeënvijftig schilderijen een zelfportret maakt. Radio 1, 19.04-20.00u.

Componist van de week. Aandacht voor Amy Beach (1867-1944) die al op haar eerste jaar veertig verschillende liedjes zong. Op haar derde leerde ze lezen en vanaf haar vierde kon ze elk wijsje foutloos op de piano naspelen, zelfs als het vierstemmig was uitgevoerd. Vanaf haar zevende gaf ze concerten, met werken van Händel, Haydn, Chopin en zichzelf. Ze trad al snel op met de belangrijkste orkesten van Amerika. Toen ze trouwde, gaf ze op verzoek van haar echtgenoot nog maar één concert per jaar en concentreerde ze zich op het componeren. Radio 4, 19.30-20.00u.

De avonden. Onder meer een gesprek met de Marokkaanse filosoof en theoloog Mohammed Ajouaou over zijn boek De moslim die ik ben met notities over een rekkelijk geloof. In het laatste uur geluidsrestaurateur Harry Coster die archieven van 78-toeren platen na pluist. 747AM, 20.03-23.00u.