Prijzen Amnesty International Filmfestival

Amsterdam, 13 maart. De documentaires KZ van Rex Bloomstein en Iraq in Fragments van James Longley zijn de winnaars van het achtste Amnesty International Filmfestival. KZ kreeg de VARA Publieksprijs. Het festivalpubliek in Amsterdam, Utrecht en Den Haag gaf woensdag tot zondag de hoogste waardering aan deze film die terugkijkt op de holocaust en het concentratiekamp in Mauthausen. De regisseur ontvangt 5.000 euro als stimulans voor een nieuwe productie. Het Gouden MovieSquad Schild ging naar Iraq in Fragments. De documentaire bestaat uit een drieluik over het hedendaagse Irak. De MovieSquad - All RightS is een nieuwe educatieve activiteit van het Amnesty International Filmfestival. De jury bestond uit vijf scholieren. De prijs is een gezamenlijke initiatief met het Nederlands Instituut Filmeducatie.