Origami (2): tussen iPod, PSP en notebook

Microsoft heeft op de Cebit-beurs in Hannover het Origami-geheim definitief onthuld: het is een
interface voor een nieuwe generatie handheld computers die Windows XP als basis hebben. origami2.jpgWat Japans papiervouwen met deze kekke machientjes origami_1.jpgvan onder meer Samsung en Asus te maken heeft, is nog niet helemaal duidelijk. Waarschijnlijk omdat je er bijna alles mee kunt doen - behalve knutselen: “Go Everywhere. Do Everything.”
Nog zo’n Origami-motto is “View, listen, play”. De computer zoekt het midden tussen een mp3-speler, spelcomputer en een draagbare videospeler: de kruisbestuiving tussen een iPod en een PSP; waarbij je ook nog eens volwaardige versie van Office kunt gebruiken.
Microsoft hoopt deze mini-tablet beter te verkopen dan de zakelijk tablet-pc die in 2001 op de markt kwam. Dat werd nooit de beloofde notebookvervanger werd die Bill Gates destijds voorspelde. Inmiddels heeft Microsoft naast de teaserwebsite ook een meer inhoudelijke Origami-site geopend. Daar is te lezen wat er in een kastje van amper een kilo gestopt wordt:

  • Windows XP Tablet PC Edition 2005 OS
  • Approximately 7” diagonal display (or smaller)
  • Minimum 800 x 480 resolution
  • Approximately 2 pounds
  • Integrated touch panel
  • WiFi- and Bluetooth-enabled
      • Marc Hijink