Barcelona lijdt nederlaag tegen Osasuna

Barcelona heeft gisteravond een nederlaag geleden, maar dat deerde de koploper in de Spaanse competitie amper. Osasuna, de nummer vier van de ranglijst, versloeg de ploeg van Frank Rijkaard met 2-1. Concurrent Real Madrid liet ook punten liggen.

In het stevige voetbalduel met Osasuna eindigde Barcelona met slechts negen man. Edmilson kreeg na een klein uur zijn tweede gele kaart, Motto werd vlak voor tijd direct uit het veld gestuurd. Osasuna kwam met 2-0 voor. Door een doelpunt van invaller Larsson werd het laatste kwartier nog erg hectisch. Van Bommel en Van Bronckhorst kwamen niet in actie in Pamplona.

De Spaanse topper tussen Valencia en Real Madrid eindigde in 0-0. Invaller Ronaldo liet de grootste kans op een beslissing liggen. De Braziliaan miste namens de Madrilenen in de laatste minuut een zelfverdiende strafschop. Door het gelijkspel heeft Barcelona nog een voorsprong van negen punten op de twee naaste concurrenten, Madrid en Valencia.

In Italië kan Juventus de Italiaanse voetbaltitel bijna niet meer ontgaan. De koploper sloeg gisteravond zonder veel indruk te maken een aanval van naaste concurrent AC Milan af. De topper in Turijn eindigde in 0-0, waardoor het verschil tien punten bleef. Stam ruimde bij Milan binnen een kwartier geblesseerd het veld. De toekomstige Ajacied liep de kwetsuur op bij een sliding die hem op geel kwam te staan. Nedved was het slachtoffer.

Internazionale maakte in de voorbereiding op het Champions League-duel met Ajax geen fout. De Milanese ploeg won zaterdagavond zuinigjes van Sampdoria: 1-0. De Braziliaan Adriano scoorde vijf minuten voor rust.

Bayern München heeft voor de tweede week op rij puntenverlies geleden in de Bundesliga. De lijstaanvoerder kwam tegen VfB Wolfsburg niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel. Hamburger SV profiteerde van de misstap van de koploper en versloeg voor eigen publiek Kaiserslautern: 3-0.

Negen wedstrijden voor het einde van de competitie koestert Bayern München nog een voorsprong van zes punten op Hamburger SV. De club uit Beieren steekt in de beslissende fase van het seizoen niet in de gewenste vorm en verloor in één week vijf punten op HSV. Aanvaller Makaay moest het duel met Wolfsburg vanaf de bank bekijken. De Nederlandse spits, de laatste weken matig in vorm, werd vervangen door Guerrero. Bij Wolfsburg maakten Hofland, Van der Leegte en Hoogendorp deel uit van de basisformatie.

Werder Bremen had bij winst op Hertha BSC ook dichter bij Bayern kunnen komen, maar verloor in eigen huis met liefst 0-3. Boateng opende in de 53ste minuut de score. Werder Bremen zakte naar de vierde plaats op de ranglijst. Schalke, dat Eintracht Frankfurt bedwong (2-0), staat nu derde.