Televisie Film van de dag

Black Rain. Sommige slechte films zijn zo onbenullig prettig dat je er elke keer toch weer naar blijft kijken. Black Rain is zo'n film. Helemaal jaren tachtig, met alle ingrediënten van betere films (The Yakuza en Blade Runner, geregisseerd door dezelfde Ridley Scott) en de onaanzienlijke Kate Capshaw als love interest voor hoofdrolspeler Michael Douglas. Douglas lijkt in deze film alvast te oefenen voor zijn rol in Basic Instinct: een onbetrouwbare, gewelddadige inspecteur die door lust en rancune wordt gedreven. In Black Rain krijgt deze Amerikaanse politieman een goede reden om zijn beide driften bot te vieren in Japan. Zijn partner (korte maar hevige rol voor Andy Garcia) wordt namelijk onthoofd door een motorsamoerai - een van de redenen om deze film te zien. Verder is het doorsnee, maar plezierige doorsnee.

(Ridley Scott, 1989) Veronica, 22.25-0.45

Bas Blokker

    • Bas Blokker