Ro Theater met ‘Bezonken Rood’ in Avignon

Amsterdam, 11 maart. Het Ro Theater staat in juli op de zestigste editie van het Festival d’Avignon met de voorstelling Bezonken rood, naar de roman van Jeroen Brouwers. Guy Cassiers regisseert, Dirk Roofthooft speelt de hoofdrol. Het toneelstuk ging in 2004 in Rotterdam in première. Verder staan op het belangrijke Franse festival twee nieuwe toneelstukken van de Belgische Needcompany: Le bazar du homard en La poursuite du vent. Het Belgische Les Ballets C de la B van Alain Platel brengt Vsprs, op muziek van Monteverdi, dat in juni op het Holland Festival is te zien. De Frans-Hongaarse choreograaf Joseph Nadj is aangetrokken als hoofdgast en mede-samensteller. Nadj kiest traditioneler en minder controversieel dan zijn voorganger de Belg Jan Fabre: veel Frans werk en gereputeerde artiesten naast jongere talenten. Frédéric Fisbach, ook aanwezig, is de hoofdgast van volgend jaar.