Razor X Productions:

Het is haast niet voor te stellen dat deze bloedige, nietsontziendebeats regelrecht afstammen van die ooit zo lome, zonnige reggae. Jamaicaanse dancehall/ragga kan vandaag de dag al behoorlijk heftig uitpakken, maar de extreme visie van Britten Kevin Martin (The Bug) en Rootsman op deze materie doet de speakers al helemaal uitscheuren. Peilloos diepe bassen, nerveuze ritmes waaraan emmers cocaïne ten grondslag lijken te liggen en apocalyptische sirenes en explosies zorgen voor nadrukkelijk niet-vrijblijvende muziek. Killing Sound verzamelt tien eerder op 7-inch-single verschenen samenwerkingsverbanden met uiteenlopende vocalisten, wier rauwe woordenstromen perfect passen bij de grimmige muziek - al was Cutty Ranks niet zo te spreken over de bijna industriële geluidskwabben onder zijn stem. Warrior Queen zorgt voor een weinig zachtzinnige vrouwelijke toets op het fantastische 'Killer Queen'. En hoewel het eigenlijk niet kan, zijn de dubversies op de tweede cd nog krankzinniger.

JACOB HAAGSMA

Razor X Productions: Killing Sound (Rephlex, distr. Lowlands)*****

Razor X Productions: Killing Sound

(Rephlex,

distr. Lowlands)*****

    • Jacob Haagsma