Radio Voorkeur

Knetterende lettern. Discussie over het boekenweekgeschenk De grote wereld van Arthur Japin en het essay Erfstukken van Paul Witteman naar aanleiding van de boekenweek die komende woensdag begint. En een gesprek met Arjan Visser over zijn roman Hemelval een macaber verhaal over de duivenmelker Lode Bast. 747AM, 14.02-15.00u.

Café Vondel. Directeur van het Gemeentemuseum in Den Haag Wim van Krimpen praat over zijn 'Wonderkamers' en het museumbeleid van staatssecretaris Medy van der Laan. BNR, 14.00-15.00u.

Easy listening. Aandacht voor The Little Willies, een naar Willie Nelson vernoemd project van Norah Jones. Verder fragmenten uit nieuwe albums van onder meer Donald Fagen, Spyro Gyra, David Gilmour, Cesaria Evora en filmcomponist James Horner. Radio 2, 20.02-23.00u.

imek 's nachts. Aan de vooravond van de boekenweek een gesprek met schrijver Jan Siebelink over de vraag of zijn succesvolle roman Knielen op een bed violen een ode aan zijn ouders is of een poging contact met God krijgen. Radio 1, 0.04-1.00u.